2011. május 1., vasárnap

2010.október: a nagy áttörés - HÁTIZSÁK

Szeretném megosztani veletek a HÁTIZSÁKOM történetét:Mivel 2010 tavaszán elindultam,és ugye folyamatos szonda tápláláson vagyok,nagyon nehéz volt infúziós állvánnyal közlekedni.Az orvosokat kérdeztem,, hogy ilyenkor mi van ,hogy tud így mozogni a gyerek,azt a választ kaptuk volt aki így közlekedett régen itt a kórházban(ez minket nem vígaszatal,főképp a rettegés ,hogy kiszakad a cső a hasából),.A sok töprengés közepette az unokahugom ,aki Amerikában él utánajárt a dolognak,mart én tudtam hogy van egy hátizsákos kis pumpa is,amit kint be lehet szerezni:))

a kinti ára 2200 $ ,ez horribilis,a hátizsák (ami speciális)120$,és még akkor nem volt szó a szerelékről,az itthoni NUTRICIA cég végül behozta a pumpát és Ronald Mcdonalds alapítvány kölcsönzi Csabinak,a hátizsákot megkaptuk az unokahugomtól.Csabika első perctől úgy hordja,mintha mindig hátizsákkal élt volna,.

Azóta folyamatosan böngészem az amerikai oldalakat,fórumokat(hát igen ,kint élhetőbb a betegek élete),azóta megtaláltam a szereléket is hozzá,ill a tubushoz az y csatlakozót,(szerelék :30db.:10-15 ezer Ft(ez havi adag),most rendeltünk még egy hátit ,mert igen csak megviselt a másik már és mosni is kell stb...(a posta költség 60$,és levámolták 7000-Ft-ra a csomagot.

Az OEP.azt mondja mindenben támogatva van Csabika (?miben?),ja a táp ,és hogy amit én kinéztem katalógusból hátizsák azt nem tudják fizetni és semmit se,A Nutricia nem tud behozni szereléket ami jó lenne,szóval ennyi.



De tény és való Csabika élete élhetőbbé vált így,tud mászkálni,igaz a hátán visz egész nap kb.800gr.-ot,ami nem biztos ,hogy jó a gerincének,meg sok mindenben gátolja,de így is örülünk:))

Replacement Balloon Gastrostomy Tube - 14fr 5cc Balloon 9 Long, 1 ea

More From Novartis

No customer reviews yet. Be the first.

Product # 163708

Manufacturer # 087414

List Price: $74.66

Price:$55.06

You Save: $19.60 (26%)
 

Most erre lenne nagy szükségünk az utazáshoz,mert én itthon kicserélem,ha kilukad a ballon a saját pénzből vásároltra,de a kórház nem ad másikat.Vehetem meg!!!És az amerikai sokkal jobb,Y csatlakozó van a végén,a gyógyszert egyszerűbb benyomni.



6 megjegyzés:

  1. Szilvi, bébiételmelegítőt tudok adni, autós szivargyújtóról működtethető. Dobjál már egy mailt nekem légyszi (sudve kukac téonlájn pont hu) köszi!

    VálaszTörlés
  2. szia.köszönöm mariann!ez konektorrol nem megy?csak hogy kint is tudom e használni?
    puszi

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szilvi!

    Anyagi lehetőségeimhez mérten átutaltam egy szerény összeget Csabikának. A blogomon is felhívtam rá az olvasóim figyelmét.
    Remélem, sikerül kijutnotok és gyógyulást hoz majd neki a spanyolországi kezelés!

    VálaszTörlés
  4. Szilvi, de, konnektorról is megy. Mondjuk nem tudom, hogy Spanyolországban milyen konnektorok vannak, remélem, kompatibilis ezzel.

    VálaszTörlés
  5. szia!südve jaj de jó,ott eu.konektor van megkérdeztem,esetleg peptiszorbal nem cserélhetem el,írok majd az emailra.az enyém szasa29@gmail.com

    puszi szilvi

    VálaszTörlés
  6. Kedves Adri!!!Köszönöm szépen a megosztást ill,a támogatást!!!Remélem minden rendben lesz.))

    Szilvi&Csabika

    VálaszTörlés