2011. augusztus 31., szerda

Itt tartunk


Sziasztok!

Biztos sokan várjátok már, hogy egy pár összefoglaló mondatot írjak ide.

Mint ismeretes Csabónak itthon nem volt felállított konkrét diagnózisa. Azt tudtuk, hogy  mivel értelmileg rendben van, őt meg kell gyógyítani bármi áron is. Ezért indultunk nagy reményekkel Spanyolországba.

Kiérkezés után bementünk a kórházba, ahol vizsgálatok sora várt a Kisfiúra. Mivel konkrétumok nem voltak, így teljesen elölről kezdtek mindent. Kiderült, hogy az itthon szedett antibiotikum mellékhatásként leállította a növekedés hormont, aminek következtében megállt a csontok növekedése (3 és fél évesen 86-os ruhákat hord). A gyógyszereket teljesen elvették, csak és kizárólag a nyelőcső védelmére írtak fel készítményt. További vizsgálaton kiderült, hogy a magas gyomorsav termelése miatt (utólag kiderült: itthon nincs is erre vonatkozó vizsgálat) a felmaródás és regenerálódás alatt a nyelőcső össze is szűkült. Így ha el is fogadná az ételt, az nem tudna átmenni rajta, csak a teljesen pépes. Ezt a problémát nem lehet egy egyszerű reflux műtéttel elhárítani, hanem egy részleges nyelőcsőplasztikát kell Csabón végezni.
A vizsgálatok alatt kiderült, hogy a nyelőcsőnél gyulladás van, ezért a műtétet el kellett halasztani: először a gyulladást kell megszüntetni. Mindeközben a folyamatos erősítésnek mennie kell, mert ez nem egy egyszerű a műtét, ahhoz erősnek és egészségesnek kell lenni.
Jelen pillanatban már nem csak a speciális tápot, hanem már bébiételeket is tudunk neki adni a tubusába és szerencsére semmi bélrendszeri tünete nincs tőlük (hasmenés, puffadás stb.).
Az újabb konzultáció szeptember 21-én lesz, akkor fogják megmondani, hogy a sebész által tervezet szeptember végi műtét hogyan fog zajlani. A műtét sikeres kimenetele után Csabónak újra meg kell tanulnia enni, meg kell ismerkedni az ízekkel, ami nem lesz rövid folyamat egy olyan kisfiúnál, aki születése óta nem evett szájon át. Ebben viszont a kinti orvosok, vagy fejlesztők segíteni fognak.

Köszönöm az eddigi segítségeket, hogy eddig is mellettünk álltatok, kérlek tegyétek ezt ezután is!

Veres Csaba
Csabika Édesapja

2011. augusztus 25., csütörtök

Boldog születésnapot!

Ma van Csabika Édesanyjának a születésnapja! Szeretnék itt is nagyon sok boldogságot, erőt és kitartást kívánni Neki ez alkalomból! 

Szilvi! Isten éltessen sokáig!